Nyílt Nap 2018


Aki a nyílt napi beszámolónkat a facebook oldalon megosztotta, elvittük a bécsi kirándulásunkra. Miklós Marietta leendő tanulónk beszámolója a bécsi kirándulásról:

Kirándulás Bécsben!

Apukámmal elmentem a Kovács Pál Baptista Gimnázium nyílt napjára. Kémia, fizika és testnevelés órákat néztem meg. Tetszett az Igazgató Úr megnyitó beszéde, a pedagógusok hozzáállása a gyerekekhez, és az iskolai környezet. A Gimnázium likevadászatot hirdetett a Facebook oldalán, ahol a legtöbb szavazatot kapó elmehetett az iskolával Bécsbe. A nyertes Én lettem. Az iskola vezetősége felvette velünk a kapcsolatot és utána már csak az utazást vártam.

Elérkezett a kirándulás napja. A Keleti-pályaudvarról indult 6’40-kor a vonat, mely egészen Bécsig vitt. Az állomáson személyesen is megismerkedhettem az Igazgató Úrral és 3 pedagógussal, akik a kísérőink voltak. 2 lánnyal elkezdtem beszélgetni, mivel a sport kapcsán már ismertük egymást. Ők is kézilabdázók. A vonaton a tanárnő kiadta a feladatokat. Nekem és a 2 kézis lánynak (Szonja és Timi) a Bécsi Városháza előtt kellett képet csinálni. A többi gyerek is kapott külön feladatot. Miután leszálltunk a vonatról metróval közelítettük meg a Schönbrunni kastélyt. A német tanárnő elmondta a kastély eredetét. A kastélykertben hatalmas sétát tettünk, felmentünk a domb tetejére is.

A következő állomás a Hundertwasser ház volt ahova metróval és villamossal mentünk. A ház érdekes látványt nyújtott, nem láttam még ilyet. A következő látványosság a Stefansdom volt. Az odaúton a villamosról láttuk az Operát, és a Császári Palotát. Az Igazgató Úr elmondta, amit a templomról érdemes tudni. Nagyon nagy és szép templom, engem leginkább a külseje nyűgözött le. A dóm a sétálóutcán van, ahol rengeteg híres boltot láttam.
2 órás szabad program következett, a találkozót a templom mellé beszéltük meg. Az ebédet az Igazgató Úrral és a 3 pedagógussal a Figlmüllerben tartottuk. Azért tudtunk gyorsabban megebédelni, mert nekünk már előre le volt foglalva az asztal, így elkerültük az utcán a hosszú sorban állást. Ebéd után következett a Városháza előtti adventi vásár meglátogatása. Elkészítettük a képet és belevetettük magunkat a vásárlásba. Nagyon jól esett a hidegben a forró „kinder”-puncs.

A megbeszélt időre visszaértem Szonjával a találkozó helyére. Metróval indultunk vissza a pályaudvarra. A látványosságok, utazások és az adventi vásárok során már szinte minden gyereket megismertem. A fiúk kitaláltak egy új stílust, felemás színű zoknit húztak fel. Ebből mi sem maradhattunk ki Timivel. Eléggé feltűnőek voltunk így a metrón. A hazaúton mindenkivel beszélgettem, és a fáradtság ellenére mindenki élénk és vidám volt. Zenéltünk, énekeltünk, táncoltak a fiúk, nagyokat nevettünk rajtuk is. A tanárok külön beszélgettek. A facebookon és snapchaten is bejelöltünk egymást. Örülök, hogy új barátaim lettek.

Mindent megteszek annak érdekében, hogy jövőre a Kovács Pál Gimnázium tanulója és ennek a barátságos közösségnek a tagja lehessek.

Köszönöm még egyszer a nyeremény utat.
Miklós Marietta
________________________________________________________

________________________________________________________

A likevadászat győztese Miklós Marietta, szeretettel gratulálunk és várunk jövő pénteken Téged és egy családtagodat a bécsi kirándulásunkra! A részletekkel keresni fogunk. A többieket pedig várjuk december 3-án hétfőn az újabb nyílt napon! Regisztrálni az iskola főoldalán www.kpgimi.hu lehet!________________________________________________________

Kedves leendő Kovács Pálosok!
Köszönjük, hogy részt vettetek iskolánk nyílt napján. Kérünk benneteket jó tapasztalataitokat másokkal is osszátok meg. Aki lemaradt, az se búsuljon, a telt házra való tekintettel december 3-án szintén ellátogathat hozzánk egy újabb nyílt napra, melyre a honlapon regisztrálhattok. Ezen felül egy kis játékot is hirdetnénk a múlt heti látogatók között! Akik megosztják a facebookos bejegyzést, péntekig a legtöbb lájkot bezsebelőt kísérőjével együtt elvisszük november 23-án megrendezendő bécsi kirándulásunkra! Lájkvadászatra fel!  💙KPG💛

________________________________________________________

 

Ülj be közénk és ízleld meg a gimnáziumi életet!

________________________________________________________

Kattints a képre és nézd meg videón a Gólyaavatást!

Legyél Te is Gólya a KPGIMI-ben!